• Бр.1207-1, зграда #1, Национален универзитетски технолошки парк, бр.11, патот Чангчун, зона за развој на висока технологија, Женгжу, Хенан 450000 Кина
  • helen@henanmuchen.com
  • 0086 371 55692730

Кои се петте електрични заштити на високонапонските разводни уреди?

Концептот на пет превенција:

1. Отставувач за отворање и затворање против оптоварување;

2. Спречете лажно отворање и затворање на прекинувачот;

3. Заземјувачки прекинувач за затворање против оптоварување;

4. Пренос на оптоварување кога прекинувачот против заземјување е затворен;

5. Спречете навлегување во живиот простор по грешка.

Бравата со пет превенција е поставената брава за да се постигнат горенаведените пет мерки за превенција.За да се постигне специфичната функција на пет-превенција, исто така треба да соработува со системот за пет-превенција на микрокомпјутер или преку строги правила за работа со пет-превенција на персоналот.

„Пет електрични мерки на претпазливост“ на високонапонската разводна опрема:

„Преплетувањето“ на високонапонските разводни уреди е важна мерка за да се обезбеди безбедно функционирање на електричната мрежа, да се обезбеди безбедност на опремата и персоналот и да се спречи погрешно работење.GB3906-1991 „3~35 kV AC Метално затворен прекинувач“ има дадено јасни одредби за ова.Општо земено, „преплетувањето“ се опишува како: спречување на лажно отворање и затворање на прекинувачот;спречување на отворање и затворање на раставувачот со оптоварување;спречување на закачување (затворање) на жица за заземјување (прекинувач за заземјување) со струја;спречување на затворање на жица за заземјување (прекинувач) со струја;спречување на влез во просторот за живеење по грешка.Горенаведените пет содржини за да се спречи погрешна работа со електрична енергија се нарекуваат „пет превентиви“.„Пет превенции“ Уредите генерално се поделени на механички, електрични и сеопфатни категории.Во моментов, постојат многу видови на високонапонски разводни уреди на пазарот, од кои повеќето имаат режим на совршено испреплетување на вратилото.

1. Откако ќе се затвори количката со прекинувач за вакуум во високонапонскиот кабинет на прекинувачот на тест позиција, прекинувачот на колата не може да влезе во работната положба.(Спречете го затворањето со оптоварување).

2. Кога прекинувачот за заземјување во кабинетот на високонапонскиот прекинувач е затворен, прекинувачот на колото на количката не може да се затвори.(Спречете го затворањето со жица за заземјување).

3. Кога вакуумскиот прекинувач во високонапонската разводна опрема е затворен, задната врата на панелот и кабинетот се заклучува со вратата на кабинетот со механизмот на ножот за заземјување.(Спречете по грешка да влезете во просторот за живеење).

4. Вакуумскиот прекинувач во високонапонскиот прекинувач е затворен за време на работата, а прекинувачот за заземјување за затворање не може да се стави во функција.(Спречете живо обесување на жица за заземјување).

5. Вакуумскиот прекинувач во високонапонскиот прекинувач не може да излезе од работната положба на прекинувачот на количката кога е затворен.


Време на објавување: Јан-11-2023 година